Η προετοιμασία για το International Famelab 2014 ξεκίνησε!!!Καλησπέρα σας φίλοι του openscience.gr! Αρχικά να ευχαριστήσω μέσα και από το blog όλους για τα καλά τους λόγια για τη νίκη μου στον ελληνικό τελικό του Famelab 2014. Ο υπόλοιποι famelabers ήταν εξαιρετικοί και είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα νέους επιστήμονες και φίλους πλέον, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ''μικρόβιο'' της επικοινωνίας της επιστήμης!

Ο καιρός όμως πέρασε και από τις 3 Μαΐου που έγινε ο ελληνικός τελικός έμεινε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα για τον διεθνή τελικό που διεξάγεται όπως κάθε χρόνο στο Cheltenham στην Αγγλία στα πλαίσια του Cheltenham Science Festival 2014 στο διάστημα 3-8 Ιουνίου. Εκεί οι νικητές από 24(!) χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος (καλή μας επιτυχία!) σε μία Eurovision της επιστήμης καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διεκδικήσουμε την κούπα! Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ήδη όλοι νικητές αλλά θα διεκδικήσω με σθένος το 4,16666% των πιθανοτήτων για νίκη που μου αναλογεί!

Θα γίνουν δύο ημιτελικές σειρές στις 4 και 5 του Ιουνίου ενώ ο τελικός είναι στις 6. Θα χρησιμοποιήσω τον φιλόξενο χώρο του openscience σαν ένα ημερολόγιο μέχρι και τον τελικό καλύπτοντας τόσο την προετοιμασία μου όσο και τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ το οποίο αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία!

Θα τα λέμε συχνά λοιπόν!!!