Ημερίδα με θέμα "Ενεργειακοί Πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο" στο ΘαλασσόκοσμοΠηγή

CRETAquarium friends


Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και το Ενυδρείο Κρήτης (Cretaquarium-θαλασσόκοσμος), μετά από την επιτυχημένη φιλοξενία της διεθνούς έκθεσης με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, συμπληρώνουν τις δραστηριότητες τους με ένα ακόμα άνοιγμα προς την κοινωνία διοργανώνοντας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 ανοιχτή ημερίδα με θέμα: "Ενεργειακοί Πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο - Μια ανοιχτή συζήτηση της επιστημονικής κοινότητας με την κοινωνία".

Οι ενεργειακοί πόροι της Ανατολικής Μεσογείου, και η παραγωγή ενέργειας τόσο από εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όσο και από κλασσικές μορφές είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει ήδη την επιστημονική κοινότητα. Μέσω μιας σειράς μελετών έχουν ήδη καταγραφεί και κατατεθεί οι πρώτες επιστημονικές προσεγγίσεις και τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα. Το θέμα Ενεργειακοί πόροι, Παραγωγή Ενέργειας δεν έχει μόνο επιστημονική διάσταση. H ανοιχτή προς το κοινό αυτή ημερίδα έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο, ώστε πέρα από την επιστημονική γνώση που θα καταθέσει, να θέσει προβληματισμούς και κυρίως να φωτίσει ερωτήματα τα οποία θα προέρχονται από τους πολίτες, τις επαγγελματικές τους ομάδες και την κοινωνία γενικότερα. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα διευκρινιστικών ερωτήσεων και παρεμβάσεων από τους παρευρισκόμενους.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης με σκοπό την αναζήτηση των προοπτικών και των νέων δυνατοτήτων που προκύπτουν από τις επιστημονικές ανακαλύψεις στο θέμα. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του θαλασσόκοσμου (αμφιθέατρο εγκαταστάσεων ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε Κρήτης), και η ώρα έναρξης της είναι η 9 πμ.