Συζήτηση με θέμα "Βλαστοκύτταρα: μια αμφιλεγόμενη μέθοδος θεραπείας;" από το British CouncilΠηγή

openscience.gr


Η έρευνα για τα βλαστοκύτταρα θεωρήθηκε οτι άνοιξε νέους ορίζοντες στην ιατρική, με τεράστιες προοπτικές για την ανακάλυψη νέων θεραπειών για τις χρόνιες ασθένειες, τους τραυματισμούς και την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Παρά το κλίμα αισιοδοξίας, σε μεγάλο βαθμό οι δυνατότητες αυτές δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί στην πράξη και η έρευνα εξακολουθεί να προκαλεί αντιπαραθέσεις.

Το British Council  διοργανώνει καφενείο της επιστήμης με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη Sarah Elliston, Λέκτορα Νομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, η οποία θα εξηγήσει τη σημασία και τις πιθανές μελλοντικές εφαρμογές της έρευνας για τα βλαστοκύτταρα. Η ομιλήτρια θα επικεντρωθεί στις ηθικές και νομικές αντιπαραθέσεις που δημιουργήθηκαν από τη χρήση των εμβρυικών βλαστοκυττάρων και θα συζητήσει μαζί με το κοινό κάποια από τα σημαντικά ερωτήματα που προέκυψαν σε σχέση με το θέμα, όπως η κυριότητα των κυτταρικών γραμμών που αναπτύχθηκαν από βλαστοκύτταρα και η χρήση των βλαστικών κυττάρων σε πειραματικές θεραπείες.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ Κώστας Καμπουράκης, βιολόγος και εκπαιδευτικός, ο οποίος θα θέσει προς συζήτηση το εάν τα παραπάνω θέματα μπορούν και πρέπει να συμπεριληφθούν στη διδασκαλία της βιολογίας στα σχολεία.

Πότε: Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, στις 7 μ.μ. 

Πού: Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, 105 64 Αθήνα

Είσοδος Ελεύθερη / Κάνετε κράτηση έγκαιρα - θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με την Καίτη Γιακουμάκη στο τηλέφωνο 210 369 2342 ή στη διεύθυνση Katy.Yakoumaki@britishcouncil.gr.