Συνάντηση Ομίλων Ρητορικής ΤέχνηςΠηγή

openscience.gr


Η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricineducation.com) διοργανώνει για πρώτη φορά πανελλήνια συνάντηση εκπαιδευτών και μελών ομίλων ρητορικής τέχνης στις 25 Σεπτεμβρίου 2010 στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24), ώρα 10.30 π.μ. Η συνάντηση θα περιλαμβάνει ημερίδα (10.30-12.30) με θέμα την ένταξη της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, και επιδείξεις μελών ρητορικών ομίλων (14.00-17.00). 

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές Γλωσσολογίας και Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, καθώς και εκπαιδευτές ρητορικής τέχνης που συντονίζουν ομίλους μαθητών, φοιτητών ή ενηλίκων (το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες). Ο στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας για τη σύγχρονη διδασκαλία της Ρητορικής, και η προώθηση της συνεργασίας όλων των συμμετεχόντων μέσω της οργάνωσης μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνεργασίας για παραγωγή υλικού (συγγραφή ή μετάφραση εγχειριδίων), αλληλοεπιμόρφωσης, δημιουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης κ.ά. 

Το δεύτερο μέρος της συνάντησης θα είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση ρητορικών αγωνισμάτων και δραστηριοτήτων από μέλη ρητορικών ομίλων φοιτητών και ενηλίκων. Οι παρουσιάσεις δεν θα έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα, θα είναι προετοιμασμένες, ατομικές ή ομαδικές και με ελεύθερο θέμα. Κάθε όμιλος θα έχει στη διάθεσή του 20 λεπτά συνολικά. Εδώ ο στόχος είναι η έκθεση των μελών σε ένα μεγάλο ακροατήριο και η ζωντανή παρουσίαση αγωνισμάτων και δραστηριοτήτων που πιθανόν να μην είναι γνωστά σε όλους. 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η παρακολούθηση της ημερίδας και των επιδείξεων είναι ελεύθερη. Λόγω των περιορισμένων θέσεων απαιτείται η εγγραφή στο e-mail enosiritorikis@gmail.com.