1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής ΡομποτικήςΠηγή

IEEE NTUA Student Branch


H WRO (World Robotics Olympiad) είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής και τεχνολογίας με συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και φοιτητών από όλο τον κόσμο. Τα κράτη που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παγκόσμια ολυμπιάδα ρομποτικής πρέπει να οργανώσουν πρώτα έναν αντίστοιχο εγχώριο διαγωνισμό. Οι νικήτριες ομάδες για κάθε ηλικιακή κατηγορία έχουν το δικαίωμα στη συνέχεια να λάβουν μέρος στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Κορέα τον Νοέμβριο του 2009, με όλα τα έξοδα καλυμμένα.

Οι εγγραφές για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, από τον οποίο θα επιλεγούν οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη WRO με τα LEGO MINDSTORMS NXT-RCX που συνδιοργανώνεται από την Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. την ΠΕΚΑΠ (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής), τo IEEE NTUA Student Branch και τη WRO. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Ο φοιτητικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 2 Μαΐου 2009 με θέμα So you think your robot can dance!

Οι φοιτητικές ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται από το πολύ 4 άτομα. Η νικήτρια ομάδα θα συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής (WRO, World Robotics Olympiad www.wroboto.org). Για το λόγο αυτό η δομή του Πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής θα πρέπει να είναι συμβατή με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει ο αντίστοιχος παγκόσμιος διαγωνισμός.

Όλες οι πληροφορίες, οι ενημερώσεις και οι κανονισμοί σχετικά με το διαγωνισμό θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.wrohellas.gr. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Φοιτητικό Παράρτημα της ΙΕΕΕ του ΕΜΠ στο email: ieeesb@cslab.ntua.gr ή στην αντίστοιχη ιστοσελίδα http://ieee.ntua.gr.