Τα κοάλα εξαφανίζονται από την Αυστραλία


Τα κοάλα εξαφανίζονται από την Αυστραλία

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της επιτροπής του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας, ο τοπικός πληθυσμός των κοάλα απειλείται σοβαρά σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η έκθεση αναφέρει ότι σε κάποιες περιοχές η μείωση φτάνει το 80%, ενώ σε κάποιες άλλες τα κοάλα έχουν ήδη εξαφανιστεί. Τα κοάλα περνούν το μεγαλύτερο τμήμα της ζωής τους πάνω σε ευκαλύπτους, τρεφόμενα από τα φύλλα τους. Η μεγαλύτερη απειλή φαίνεται πως έρχεται από τον εκφυλισμό ή ακόμα και την πλήρη απώλεια του βιοτικού τους περιβάλλοντος, αλλά και μικρότερα προβλήματα, όπως η αστική ανάπτυξη, οι ασθένειες, τα μηχανοκίνητα οχήματα, τα ορυχεία και τα υλοτομεία, η ξηρασία και οι πυρκαγιές.

Η επιτροπή Περιβάλλοντος της Αυστραλιανής Γερουσίας εξέδωσε μια λίστα με 19 οδηγίες για να σταματήσει τη μείωση του πληθυσμού, η οποία περιλαμβάνει την επισκόπηση του φυσικού περιβάλλοντος σε εθνικό επίπεδο, τη χαρτογράφησή του και τον καθορισμό προστατευόμενων περιοχών. Η Cheyne Flanagan, υπεύθυνη του Νοσοκομείου Κοάλα στο Port Macquarie, αναφέρει ότι "τα κοάλα βρίσκονται σε τόσο δύσκολη θέση σε όλη τη χώρα, γιατί στα μέρη που θέλουν να ζήσουν τα κοάλα, θέλουν να ζήσουν και οι άνθρωποι». Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστραλίας αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι το τέλος του 2011 αν θα συμπεριλάβει τα κοάλα στον κατάλογο με τα απειλούμενα είδη.

Το βίντεο αποτελεί μια εισαγωγή στην ταινία Koala Hospital.της Susan Kelly, περιβαλλοντικής δημοσιογράφου, με σπουδές στην κοινωνιολογία, τη δημοσιογραφία και τα διαδραστικά πολυμέσα. Η Kelly έχει εργαστεί σε παραγωγές των SkyNews, ABC, CNN, National Geographic και των Ηνωμένων Εθνών.

Pin It