Ετήσιο Σεμινάριο στην Νοηματική Γλώσσα από την Ένωση Ελλήνων ΦυσικώνΠηγή

Ένωση Ελλήνων Φυσικών


Η Ε.Ε.Φ. στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών της και μη συνεχίζει αυτή τη χρονιά την επιτυχημένη πορεία της και στον Τομέα Εκπαίδευσης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Η Νοηματική Γλώσσα είναι η φυσική γλώσσα των κωφών και βαρηκόων μαθητών που φοιτούν σε ΣΜΕΑΕ Κωφών-Βαρηκόων, Τμήματα Ένταξης και γενικά σχολεία. η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα έχει αναγνωρισθεί ως πρώτη γλώσσα για την επικοινωνία και την εκπαίδευση των κωφών και βαρηκόων μαθητών, βάσει των Ν. 2817/2000 και 3699/2008. Η γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας αποτελεί κριτήριο πρόσληψης εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων. 

Επιπλέον η Νοηματική Γλώσσα μπορεί να αξιοποιηθεί ως μέθοδος επικοινωνίας και εκπαίδευσης μαθητών που δεν μπορούν να εκπαιδευθούν πλήρως μέσω των συμβατικών μεθόδων και μέσων (μαθητές στο φάσμα του αυτισμού, μαθητές με νοητική καθυστέρηση, σημαντικές μαθησιακές δυσκολίες κ.α.) 

Γνωρίζοντας ότι οι δυσκολίες μάθησης γενικά είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και σημαντικό τμήμα της σύγχρονης Εκπαίδευσης, έχουμε στόχο, με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν την ευαισθησία και να ενημερωθούν για τη φύση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, του τρόπου αντίληψης και μάθησης καθώς και της επικοινωνιακής κουλτούρας των μαθητών-χρηστών Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Μέσω του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι θα αποκτήσουν την γνώση και τα εφόδια τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Σκοπός είναι να μπορέσουν οι εκπαιδετικοί να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο έργο της εκπαίδευσης των μαθητών που, ανεξάρτητα σχολικού πλαισίου, έχουν μεταξύ τους διαφορετικό στυλ μάθησης, έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες στην εκπαίδευση, προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και επικοινωνούν μεταξύ τους με διαφορετικούς τρόπους. 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Εκπαίδευσης και Υποστηρικτικής Παρέμβασης "ΚΙΒΩΤΟΣ". Η "ΚΙΒΩΤΟΣ" είναι κέντρο εκπαίδευσης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, αναγνωρισμένο από το ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 480 ώρες.

Έναρξη Προγράμματος: Τέλος Σεπτεμβρίου.
Ημέρες διεξαγωγής των μαθημάτων:
Σάββατο και Κυριακή.
Ώρες 08.00 - 14.00 η 15.00- 21.00

Διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος:

  • Θεωρητικές εισηγήσεις 
  • Πρακτική (εκμάθηση γλώσσας) 
  • Επισκέψεις σε χώρους εκπαίδευσης και χρήσης της ΕΝΓ 
  • Εργασίες ομαδικές 
  • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση 
  • Αξιολόγηση επιπέδου γνώσης

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική, απουσίες επιτρέπονται σε ποσοστό 20% επί του συνόλου του προγράμματος.
Ενδιάμεσα (ανά επίπεδο σπουδών) και στο τέλος του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι θα αξιολογούνται. Με τη λήξη του προγράμματος, οι επιτυχόντες θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης και εκπαίδευσης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, η οποία θα μπορεί να προσκομισθεί στο ΥπΕΠΘ, σε σχετική προκήρυξη για πρόσληψη σε ΣΜΕΑΕ. Την επιστημονική επιμέλεια και την εποπτεία της εκπαίδευσης των επιμορφούμενων θα έχει το κέντρο εκπαίδευσης στην ΕΝΓ "ΚΙΒΩΤΟΣ".

Οι εγγραφές άρχισαν
Κόστος Σεμιναρίου 1700 €
Προκαταβολή 700 €
Εξόφληση σε δύο δόσεις ανά τρίμηνο.
Κατάθεση προκαταβολής:
Στα γραφεία της Ε.Ε.Φ. 09.00 - 15.00 κα Κατωμέρη Φωτεινή.
Πληροφορίες - Εγγραφές
Στη γραμματεία της ΕΕΦ πρωινές ώρες 10.00-14.00 κ. Θεοδωροπούλου Σούλα, τηλ. επικοινωνίας 210 - 3635701

Σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΛΕΓΞΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΩΦΑ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ). ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: http://www.omke.gr/files/uploads/1193,_epistoli_pros_EEF.pdf

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ