Ημερίδα με θέμα "Net and Zelda: Internet Stories and Video Games" στο Πάντειο ΠανεπιστήμιοΠηγή

openscience.gr


Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, διοργανώνει την Πέμπτη 24 Μαϊου 2012 ημερίδα με τίτλο “Net and Zelda: Internet Stories and Video Games”. Στο αμφιθέατρο "Σάκη Καράγιωργα ΙΙ" του Παντείου θα φιλοξενηθούν επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες του κυβερνοχώρου και των video games. Η ημερίδα με θεματικούς άξονες:

Την αφήγηση στο διαδίκτυο: από τα όνειρα στο netizenship και την πολιτική δράση

και

Τα video games ως διαδραστικά μέσα ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα,

φιλοδοξεί να αναδείξει τα ερευνητικά ερωτήματα που προκύπτουν από την σχέση ανθρώπου-υπολογιστή, να εξετάσει τις νέες διαστάσεις που συνεπάγεται η νέα υποκειμενικότητα στο netizenship, να ενισχύσει το διάλογο ανάμεσα στους ερευνητές, στους ειδικούς και στο κοινό που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο των video games. Από την παραγωγή ενός video game έως την εμπειρία του παίκτη, τα video games προσεγγίζονται ως ένα νέο επιστημονικό πεδίο έρευνας και δράσης αλλά και ως εργαλεία εκπαίδευσης. Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της HGDA (Hellenic Game Developers Association) και την συμμετοχή του Athens Plaython και των Frown Tails. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χορηγός Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας : Some Think Creative Group
Οργανωτική Επιτροπή: Δρ. Σκαρπέλος Γιάννης, αναπληρωτής καθηγητής «Οπτικού Πολιτισμού», διευθυντής εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών (gscarp@panteion.gr), Ελεάνα Πανδιά, Υπ.διδάκτορας (eleana.pandia @gmail.com), Ελίνα Ροϊνιώτη, Υπ.διδάκτορας (helen_roi@yahoo.gr)