Μια ιστορία βλαστοκυττάρων - A Stem Cell Story


Μια ιστορία βλαστοκυττάρων - A Stem Cell Story

Η έρευνα στα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα δημιουργεί νέες ελπίδες για τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως της νόσου Parkinson, του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου, καθώς επίσης και τραυματισμών για τους οποίους δεν έχει υπάρξει προηγουμένως καμία αποτελεσματική θεραπεία. Παρά τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χρήσης βλαστοκυττάρων, αυτός ο νέος τύπος ιατρικής περίθαλψης αναδεικνύει επίσης διάφορα σύνθετα ηθικά ζητήματα.

Αν αναρωτιέστε με τι έχει σχέση η έρευνα στα βλαστοκύτταρα, πώς χρησιμοποιείται αυτή η τεχνολογία ή ποιες διαφορές μπορεί να επιφέρει, δείτε αυτήν την ταινία. Παρέχει μια προσιτή και αισθητικά εντυπωσιακή εισαγωγή στον κόσμο της έρευνας στα βλαστοκύτταρα.

Η ταινία «A Stem Cell Story» δημιουργήθηκε από το EuroStemCell, μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία των ερευνητών στα βλαστοκύτταρα, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνδυάζει περισσότερους από 100 ερευνητές σε 27 ερευνητικές ομάδες σε 14 ιδρύματα για να δημιουργήσει ένα εικονικό ευρωπαϊκό κέντρο βλαστοκυττάρων. Η ταινία κέρδισε το βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής/κινηματογραφικής παραγωγής στο φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών του Tromsø, το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Scinema (Αυστραλία), και έχει επιλεγεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Μπανγκόκ, της Βασιλείας (Ελβετία) και του Μιλάνου.

Pin It