|
682
ψήφισε
Κάθε μέρα, σε μία πόλη μεγέθους Λονδίνου, σερβίρονται 30 εκατομμύρια γεύματα. Αλλά από πού έρχεται όλο αυτό το φαγητό; Η αρχιτέκτων Κάρολιν Στιλ συζητά το καθημερινό θαύμα του να ταίσεις μία πόλη και δείχνει πώς οι αρχαίοι δρόμοι του φαγητού διαμόρφωσαν το σύγχρονο κόσμο. Η Κάρολυν Στιλ χρησιμοποιεί το φαγητό σαν μέσο για να μελετήσει τις πόλεις και το πώς αυτές λειτουργούν. Στο βιβλίο της με τίτλο "Hungry City", η συγγραφέας ακολουθεί το ιστορικό πλαίσιο της διαδρομής των τροφών από τις αγροτικές στις αστικές περιοχές και από εκεί στους ...υπονόμους. Η ομιλία δόθηκε στο πλαίσιο του TEDGlobal, τον Ιούνιο του 2009 στην Οξφόρδη και έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά από τον Λεωνίδα Αργυρό και τον Κώστα Καρπούζη. |
|