Ο Μαρκ Μπίτμαν πάνω στο τι είναι λάθος με αυτά που τρώμε


Ο Μαρκ Μπίτμαν πάνω στο τι είναι λάθος με αυτά που τρώμε

Σε αυτή την φλογερή και διασκεδαστική ομιλία, ο αρθρογράφος φαγητού των Τάιμς της Νέας Υόρκης, Μαρκ Μπίτμαν παραθέτει δυναμικά τι είναι λάθος με τα όσα τρώμε σήμερα (πάρα πολύ κρέας, πολύ λίγα φυτά, πολύ γρήγορο φαγητό, πολύ λίγη σπιτική μαγειρική), και γιατί αυτό βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη.

Αν και ο Μπίτμαν ποτέ δεν πέρασε από εκπαίδευση για να γίνει σεφ, η περιέργεια και η επιμονή του τον έχουν κάνει σωστό ...master chef. Στην εβδομαδιαία στήλη του στην εφημερίδα New York Times, ο Μπίτμαν χρησιμοποιεί οικονομικά και συνηθισμένα υλικά για να φτιάξει εξαιρετικά νόστιμα πιάτα που μπορεί να μαγειρέψει ο οποιοσδήποτε, ενώ η φιλική, χαλαρή προσέγγισή του έχουν επεκταθεί και σε τηλεοπτικές εκπομπές, το blog του, αλλά και σε φιλόδοξα βιβλία μαγειρικής, όπως τα How to Cook Everything και The Best Recipes in the World.

Μετά από μια δεκαετία πάνω από μια κουζίνα, ο Μπίτμαν μιλά πλέον για οτιδήποτε τρώγεται και καυτηριάζει τον αντίκτυπο της σύγχρονης διατροφής στην οικολογία και την υγεία μας. Η ομιλία δόθηκε στο πλαίσιο του EG2007 και μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τη Θεοδώρα Αποστολοπούλου και το Γιάννη Κούσκουρα.

 

Pin It